Tumbász Kata / fényképész


"What I see, what I love, what I think, what I feel. Spontaneous, documentary photography in my own style."

Immár 6 éve foglalkozom professzionálisan fotózással. Az első éveimet a portré- és glamour fotózásnak szenteltem.

Az esküvő fotózás ekkor még csak örömforrásként volt jelen az életemben.
A 2014-ben kezdtem el az esküvői fotózással hivatásszerűen foglalkozni. Hosszú éveket töltöttem felkészüléssel, mivel a mai napig azt gondolom, hogy talán az egyik legnagyobb felelősség elvállalni egy esküvő fényképezését.
Szakmai tanulmányaim után (Szegedi Tudományegyetem / Esküvői fotográfus) a szakma legjobb fotósai mellé szegődtem asszisztensként, hogy a gyakorlatban is még több tapasztalatra tegyek szert. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy olyan méltán elismert és nemzetközi szinten is a világ legjobb fotósaiként számon tartott mestereim voltak, mint Varga Csaba, Szalay Mona, Schram András, Jung Zseni, Szipál Márton, Katona Tamás.

A legtöbbet mégis Agárdi Gábornak, a Digilab fotósának köszönhetek, akivel két teljes éven át együtt fotózhattam esküvőket és a gyakorlatban is elmélyíthettem és bővíthettem szakmai tapasztalataimat, megtanulhattam hogyan kell egy esküvőt professzionális módon megörökíteni.

A fényképezésnek köszönhetően felismertem az örök érvényű szabályok fontosságát, hogy árnyék nélkül nincs fény és fordítva, továbbá elfogadjam azt az alapigazságot, hogy minden nézőpont kérdése. Nem létezik egyetemleges szépségideál de mégis ennek kifejezése kizárólag követendő aranyháromszög vonalakon vezetve, mértani formákban fejezhető ki. A szabálytalanságok megjelenítéséhez szabályok betartásán keresztül vezet az út.


Szakmai díjak

I. helyezett

www.fotoeloadasok.hu szakmai közösség által szervezett fotóverseny

Fekete-fehér kategória

I. helyezett 

Közönség díj a HD Honti Nyomda által szervezett fotóverseny.III. helyezett

Szakmai díj a HD Honti Nyomda által szervezett fotóversenyen

Using Format